archief

60 + toernooi 2023

 


foto: Johan van Kuijk.

Haarstèk 60+ biljarttoernooi.

Hans van Ballegooien is de winnaar van het Heusdens 60 + toernooi geworden.

Zondag 26 november werden de halve finales en de finale gespeeld van het wederom succesvol verlopen 60 + toernooi. Dit libre toernooi waaraan alleen inwoners van de gemeente Heusden kunnen deelnemen startte op zaterdag 28 oktober met 64 deelnemers. Zowel De Steeg in Haarsteeg, de thuisbasis van BV De Haarstek, als de biljartzaal in De Mand te Vlijmen, waar OBV De Vliedberg speelt, waren de speellocaties. Ieder speelde twee partijen in deze voorrondes om zich te kunnen plaatsen voor de laatste 32. 

Na twee weekenden waren de 32 geplaatsten bekend en kon zondag 12 november worden begonnen met de finalerondes. 11 van de 18 deelnemende leden van OBV De Vliedberg plaatsten zich voor deze finales.

Vervolgens bleven daar drie spelers van over bij de laatste 16. Jan van Overdijk sneuvelde in die ronde maar Maarten Leermakers en Wim van Engelen drongen door tot de kwartfinale. Maarten overleefde die ronde niet terwijl Wim daarna, na winst in de halve finale op Kees Pullens, de finale behaalde. In de andere halve finale won Hans van Ballegooien van Henri van de Broek.

Het werd een goed bezochte finale met over en weer kansen die niet altijd werden benut. De spanning was dan ook om te snijden. Wim leek er met de winst vandoor te gaan maar het was toch Hans van Ballegooien die uiteindelijk de terechte winnaar werd van dit perfect door Jan van de Griendt van BV De Haarstek georganiseerde toernooi. Het welbekende bedrijf Arno van de Dungen was de hoofdsponsor van deze weer goed geslaagde editie. Tot slot feliciteren we Hans met het binnenhalen van deze mooie titel.


foto: Johan van Kuijk.

Wim van Engelen speelde een prima toernooi. De voorronde raffelde Wim af in een moyenne van 2,500. De laatste 16 bereikte hij in 16 beurten met een moyenne van 4.063!

Al met al cijfers die hoge verwachtingen gaven voor het vervolg voor Wim. Hij maakte het bijna volledig waar maar kon de winst van Hans, die tot nu toe eigenlijk niet kon imponeren met alleen partijen van boven de 30 beurten, niet voorkomen. 

 

Na de winst vorig seizoen van Wim de Gouw dus geen opvolger uit onze vereniging die een jaar lang de titel mag dragen.