PK'S libre 2023-2024

2e klasse 2.400 - 4.000.

De uitnodigingen voor de 2e klasse kunt u hieronder vinden. Uitslagen van de eerste speeldag zijn nog niet bekend.

PK'S libre 2023-2024

3e klasse 1.400 - 2.400.

De uitslag van de finale hieronder.

 

PK'S libre 2023-2024

4e klasse 0.300 - 1.400.

 

Onze Ad Treuren heeft na een teleurstellende eerste finaledag alsnog beslag weten te leggen op de derde plaats. Na twee verliespartijen op de eerste dag won hij zijn beide laatste partijen wel. Met zes punten werd hij derde. Tiny Theunissen kwam daarentegen niet verder dan een vijfde plaats. Na de veelbelovende voorronde zag het er, net als bij Jaap de Groot, nog rooskleurig uit. Maar de finalepartijen brachten hun niet wat ze verwacht hadden. Daartegenover is de kampioen Antoon van den Akker een groot kampioen geworden door alle vijf zijn partijen te winnen. Daarbij, samen met de zilveren medaillewinnaar Gerrit van der Steen, boven de bovengrens van 1,400 scorend, wat recht geeft op promotie naar de 3e klas. Ze kunnen dat aan. 

Al met al toch nog een mooie medaille voor Ad die voor de eerste keer voet aan de grond heeft gezet bij de PK's.

Van harte gefeliciteerd Ad. Je staat op de kaart! 


Pp de vraag aan Ad wie de fotomaker is antwoordde hij: mensen van daar! waarvan akte.


Hoofdsponsor Verbruggen slaapkamers feliciteert

Ad met het behalen van de bronzen medaille.


De eerste dag van de voorronde libre 4e klas zit er op. Veertien goedgemotiveerde spelers trokken ten strijde. Op drie biljarts tegelijk de voorronde afwerken is een voorrecht. Ieder speelt totaal 4 partijen verdeeld over twee dagen. Om half twaalf beginnen en nog vóór 4 uur had ieder de geplande twee partijen gespeeld. In beide poules is er al een duidelijke afscheiding. drie spelers met 4 punten en drie met 0 punten. Die moeten volgende week nog aan de bak. Corrie moest om 4 uur naar een rouwdienst, wat misschien toch wel haar spel beïnvloed heeft. Alie ging na haar twee partijen ziek naar huis. Anders hadden we misschien wel een andere tussenstand gezien. Opvallend was wel dat er geen spannende partijen in poule A te zien waren. Allemaal duidelijke overwinningen.

A.s. Vrijdag gelijk al een spannende partij tussen Ad en Gerrit. Winnaar is waarschijnlijk wel door naar de finale van zes best geklasseerde spelers van A en B samen.

Onze Ad speelt ijzersterk en kan nu al een finaleplaats bijna niet meer ontlopen. Moet je zijn %moy eens bekijken! Klasse.

Wel moet Ad nog tegen zijn twee medekoplopers.  Dat wordt een mooie tweede dag.

De finalisten zijn bekend en gaan 2 en 9 februari in de Maassingel de strijd met elkaar aan. 

De tweede voorronde dag verliep wat onoverzichtelijk doordat één speler zich daarvoor had afgemeld. Daardoor vervielen er partijen van de eerste dag en moesten enkele spelers nu drie partijen spelen. Uiteindelijk is het door weer goed werk van Nico van Alebeek goed gekomen en zijn we tot de hiernaast geplaatste finale gekomen.

Onze leden Tiny Theunissen en Ad Treuren kwamen niet meer in gevaar en plaatsten zich mede voor de finale.

We wensen de spelers veel succes toe in die onderlinge strijd. 

In de B-klasse eenzelfde beeld met 3 koplopers. Hier waren wel twee spannende partijen. Johan won in 30 beurten nipt van Otto. Beiden kenden een zwakke start maar daarna ging het bij beide spelers beter lopen waarna Johan aan het langste eind trok.

Toon had een zware dobber aan Frans van Drunen, die met acht poedels van start ging. Langzaam kroop hij dichterbij maar een serie van zes voor Toon werd de nekslag voor Frans.

Hier draait Tiny ruim boven zijn gemiddelde. Zonder grote series speelt hij voorlopig met zijn tegenstanders Door in slechts 21 en 22 beurten Frans en Otto te declasseren.

Piet viel enigszins tegen en zal de tweede dag volop aan de bak moeten wil hij zich nog kunnen kwalificeren.

Al met al zijn er zeker voor Tiny en Ad in beide klassen volop finaleplaatsen te behalen.

We zullen het meemaken.